برنامه ریزی یعنی قرار دادن یک روز، هفته و ماه در یک چارچوب مشخص، برای استفاده ی بهینه از زمان و به نتیجه ی حداکثری رسیدن در کارها.
در طول روز وقت زیادی برای تفریح، تمدد اعصاب و همچنین برای مطالعه وجود دارد. وقت زیادی وجود دارد، ولی بیشتر این وقت به طور کامل مورد استفاده قرار نمی گیرد، مگر آنکه برای خود برنامه ای درست تهیه کنید.
برنامه ریزی در یک تعریف کوتاه و جامع، یعنی تبدیل آرزو و رویا به هدف.
شاید برای همه ی ما پیش آمده باشد که بارها برنامه ریزی انجام داده ایم اما در میانه ی راه از اجرای آن خسته شدیم و آن را رها کردیم. شاید اگر میزان اهمیت و تاثیرگذاری آن را بدانیم و در عین حال یک برنامه ی اصولی و استاندارد، منطبق بر هدف، توانایی های خود و امکانات در دسترس داشته باشیم، اجرای آن برایمان خوشایندتر و امکانپذیرتر باشد.
اما اهمیت برنامه ریزی در زندگی:
داشتن برنامه ای برای انجام کارها باعث صرفهجویی در انرژی و زمان میشود و شخص به یک نظام تصمیمگیری میرسد. علاوه برآن:
- مدیریت و استفاده درست از زمان
- منظم شدن
- انجامدادن تمامکارها
- افزایش قدرت اراده و سرسختی
- غلبه بر تنبلی
از دیگر فواید آن می باشند.
اینجا بخوانید: اهمیت هدفگذاری
برنامه ریزی بعد از هدفگذاری می آید. یعنی شما در ابتدا هدفی را مشخص می کنید، سپس برای رسیدن به آن مسیری را انتخاب کرده و در آن مسیر شروع به حرکت می کنید.
از سوی دیگر مشخص بودن مسیر کار و حرکت، انرژی کمتری از شما برای انجام آن کار می گیرد، در نتیجه انگیزه و در نهایت سرعت پیشروی شما در راه رسیدن به آن هدف افزایش می یابد.
در نهایت زمانیکه بتوانید به کوچکترین اهداف خود برسید و برنامهریزیهایتان را به خوبی انجام دهید، احساس قدرت میکنید. این احساس باعث میشود تا به این باور برسید که برای رسیدن به موفقیت به هیچکسی نیاز ندارید و تنها باید به قدرت خودتان تکیه کنید.