با توجه به تغییرات اساسی در روند برگزاری کنکور سراسری، براساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر آموزش و پرورش به توضیح نکاتی در رابطه با نقش آموزش و پرورش در برگزاری آزمون سراسری پرداخته است.
یوسف نوری در این رابطه به ایسنا گفت: به طور کلی نظام پذیرش دانشگاهی باید خودش برای خودش بیندیشد. آموزش و پرورش دارد کار خودش را انجام می دهد و آموزش عالی باید خودش از میان دانش آموزان انتخاب کند.
نوری در ادامه گفت: در دنیا اینگونه است که خود دانشگاه ها مدارک فرد را میگیرند و ارزیابی میکنند و افرادی را به عنوان دانشجو انتخاب میکنند.
در برخی از کشورهای دنیا نیز کنکور برگزار میشود، اما حواشی چون بنگاه های اطراف کنکور ندارند. آنها آزمون جامع برگزار میکنند و تمام صلاحیتها و شایستگیهای فرد را در ساحت های شش گانه تربینی میسنجند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اکنون در ایران کنکور در قالب سوالات چهارگزینهای برگزار میشود، اما در کشورهای دیگر سوالات صرفا چهارگزینه ای طراحی نمیشوند، گفت: کنکور را عاملی برای انحراف نظام آموزشی از مسیر اصلی اش می دانیم. مسیر اصلی این است که دانش آموز بتواند در برابر فرصتهای یادگیری خودش را نشان دهد.
وی ادامه داد: لازم است تغییراتی در روند برگزاری کنکور ایجاد شود. تمرکز بر روی کنکور خوب نیست و به نظر میآید باید در این زمینه چاره اندیشی کرد.
نوری با اشاره به اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به نظر مصوبهای است که خوبیهایی برای دانش آموز دارد، افزود: اینکه دانش آموز به بخشی از سوالات به صورت تشریحی در قالب امتحانات نهایی پاسخ میدهد یعنی یک لایه عمیق تر ورود میکند.