زیرصد سنجش

معرفی رشته مهندسی کشتی

مهندسی کشتی

مهندسی کشتی یکی از گرایش های مهندسی دریا محسوب می شود و با توجه به اینکه ایران مرزهای آبی گسترده ای دارد، مهندسی کشتی و در مجموع رشته های حوزه ی دریا و کشتی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

در دوره ی کارشناسی این رشته، علوم و فنون مربوط به کنترل و اداره فنی کشتی آموزش داده می شود، به طوری که فارغ التحصیلان آن به عنوان کارشناس، توانایی و صلاحیت هدایت فنی کشتی و امور مربوط به نگه داری و تعمیر آن را داشته باشند.

در دوره کارشناسی رشته مهندسی کشتی، قصد بر آن است که علوم و فنون مربوط به اداره فنی امور کشتی ها به فارغ التحصیلان آموزش داده شود تا به یک نیروی متخصص در حد کارشناس تبدیل گردند و موفقیت های زیادی کسب کنند.

یکی از دلایل اهمیت این رشته، وابستگی و نیاز ارگان های دریایی به متخصصین علوم دریایی در همه ی زمینه هاست.

برای موفقیت در این رشته تسلط بر مباحث دروس ریاضی و فیزیک الزامیست. از سوی دیگر، با توجه هب اینکه بسیاری از منابع درسی تخصصی این رشته به زبان انگلیسی است و در همان دوران دانشجویی سفرهایی دریایی خارج از کشور دانشجویان آغاز می شود تسلط بر زبان انگلیسی بسیار دارای اهمیت است.

دروس گرایش رشته مهندسی کشتی و تعداد واحدهای آن
تعداد کل واحدهای درسی دانشگاه در دوره ی کارشناسی ۱۴۰ واحد است که شامل:
دروس عمومی    ۲۰ واحد
دروس پایه          ۲۲ واحد
دروس اصلی       ۴۲ واحد
دروس تخصصی   ۴۱ واحد
دروس انتخابی    ۱۵ واحد
می باشد.

دروس اصلی عبارتند از: شیمی و خواص مواد، رسم فنی و طراحی مهندسی 1 و 2، دینامیک، ترمودینامیک، مقاومت مصالح، مبانی مهندسی برق و آزمایشگاه، استاتیک، انتقال حرارت، مکانیک سیالات، اجزای ماشین 1 و 2، اصول مهندسی دریا 1 و 2، کنترل اتوماتیک و اندازه گیری.

دروس تخصصی عبارتند از: موتورهای دیزیل دریایی، توربین های بخار دریایی، توربین گاز دریایی، ماشین آلات فرعی، تاسیسات عمومی، معماری کشتی (هیدرواستاتیک)، معماری کشتی (هیدرودینامیک)، خوردگی در تجهیزات دریایی، کارگاه تاسیسات کارگاه تاسیسات، زبان تخصصی، کارگاه تجهیزات دریایی، کارگاه توربین و دیگ بخار، کارگاه موتورهای دیزل، تکنولوژی کارگاهی 1و2، دریانوردی 1و2 .

دانشجویان مهندسی کشتی و دریانوردی باید از سلامت کافی برخوردار باشند و برای همین قبل از پذیرش نهایی در رشته‌های فوق از آنها آزمایشات پزشکی کامل به عمل می‌آید.

مهندس کشتی ساز وظایف و مسئولیت های زیر را دارد:

 

  • مسئولیت طراحی
  • محاسبات مربوط به بدنه کشتی
  • ساخت
  • نظارت بر ساخت
  • تعمیرات کشتی
آینده شغلی رشته مهندسی کشتی سازی

مشاغل زیر مشاغل مرتبط با مهندسی کشتی هستند که فارغ التحصیلان می توانند در آن ها مشغول به کار شوند:

  • مهندس دریا
  • مهندسی مکانیک
  • کارشناس یا مدیر خرید و تدارکات
  • کارشناسان تحقیقات بازار
  • مدیر فروش صنایع دریایی

در ایران دانشجویان این رشته بنابر سفارش ارگان های خاصی همچون “شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران” پذیرفته می‌شوند و از همان ابتدا بورسیه نهادهای دریایی می باشند و در نتیجه آینده شغلی آن ها تضمین است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *