معرفی رشته گیاه پزشکی
گیاه پزشکی یکی از رشته هایی است که در سـال های اخیر استقبال قابل توجهی از آن شده است و طبیعتا افرادی که در این رشته تحصیل می کنند لازم است تا به کار در محیط های طبیعی علاقه مند باشند، تا بعد از اتمام دوران تحصیل بتوانند در اداره های خصوصی و دولتی در بخش های کشاورزی و منابع طبیعی مشغول به کار شوند.
مقدمه:
مهندسی کشاورزی یکی از زیرشاخه های رشته علوم تجربی است که با علم مهندسی ترکیب شده است. این رشته در زمان تاسیس اولین دانشگاههای پیشرفته در دنیا آغاز به کار کرد. این رشته گرایش های مختلفی را بعد از مدت زمان مشخصی به خود اضافه کرد و هم اکنون یکی از رشته های محبوب و پر تقاضا در دنیا محسوب می شود.
از بین گرایش های مختلف مهندسی کشاورزی رشته گیاه پزشکی جزو پرطرفدارترین گرایش های این رشته محسوب می شود.
این گرایش در ایران و دانشگاههای متفاوت به خوبی گسترش یافته است و هر ساله تعداد بالایی از افراد را پذیرش می کند.
توانایی های لازم برای رشته گیاه پزشکی
برای این که در این رشته تحصیل کنید و در آن مشغول به کار شوید با در نظر گرفتن ماهیت اصلی این رشته لازم است تا به دروس زیست شناسی و مخصوصا مباحث گیاه شناسی و کشاورزی علاقه مند باشید. همین طور به علت این که دروس این رشته به طور عملی در مزارع یا آزمایشگاهها انجام می شود باید به کار و فعالیت در این نوع محیط ها مایل باشید.
نکات مهم در انتخاب رشته گیاه پزشکی
- در این رشته باید به طبیعت و مناطق طبیعی علاقه مند باشید. اگر درباره مسائلی مثل خاکی شدن و کثیف شدن لباس و کفش هایتان و یا درباره آفتاب سوختگی پوستتان نگران هستید بهتر است از انتخاب این رشته دوری کنید.
- برای این که در رشته گیاه پزشکی موفق عمل کنید لازم است تا بتوانید موارد مختلف و اسم های مربوط به گیاهان و موجودات زنده را به خوبی به یاد بسپارید.
- در رشته گیاه پزشکی با موجودات، حشرات و گیاهان متفاوت سر و کار دارید به همین دلیل نباید به این موارد حساس بوده و از آن ها بدتان بیاید.
- اسم حشرات مختلف، شکل ظاهری و خصوصیات آن ها را باید بلد باشید.
- در این رشته با کودهای مختلف و سم های شیمیایی ممکن است کار کنید، این موارد ممکن است دارای درجه های خطر خاصی باشند به همین دلیل باید در این مورد مواظب باشید.
- توانایی فیزیکی لازم برای گذراندن وقت بالا در مزارع، زمین کشاورزی و غیره
- توانایی حل کردن مسئله و خلاقیت لازم درباره آن
- توانایی محاسباتی و آماری
- علاقه بالا به تحقیق و پژوهش
- توانایی کار به صورت مستقل و تنها چرا که یه گیاه پزشک ممکن است ساعت های طولانی را در آزمایشگاه یا زمین های کشاورزی مشغول مطالعه و تحقیق باشد.
- داشتن صبر و حوصله بالا برای بررسی و کشف علت های مشکلات و بیماری های گیاهان
گرایش های کارشناسی ارشد رشته گیاه پزشکی
اگر دوست دارید در رشته گیاه شناسی ادامه تحصیل دهید می توانید تا مقطع دکتری تحصیلات خود را ادامه دهید.
این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های حشره شناسی کشاورزی و بیماری شناسی گیاهی است و می توانید از بین یکی از این دو گرایش مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
فرصت های شغلی رشته گیاه پزشکی
فرصت های کاری و بازار کار این رشته ممکن است در بخش های دولتی کم تر از دیگر بخش ها باشد. اگرچه فارغ التحصیلان این رشته می توانند به راحتی با استفاده از توانایی و آموخته های خود در سازمان ها و اداره های مختلفی استخدام شده و مشغول به کار شوند.
فارغ التحصیلان رشته گیاه پزشکی می توانند در مکان های پایین مشغول به کار شوند:
- اداره های دولتی و نیمه دولتی محیط زیست
- اداره های دولتی و نیمه دولتی جنگل ها
- کلینیک های گیاه پزشکی خصوصی
- موسسه های تحقیقاتی گیاه پزشکی
- شرکت های تولید کننده و پخش کود و سم
- دانشکده های مربوط به کشاورزی
- آموزشگاههای مربوط به کشاورزی
- وزارت جهاد کشاورزی
- گلخانه های مختلف
- مرکزهای تولید ماده های کشاورزی
کارشناسان گیاه پزشکی می توانند در مواردی مثل بررسی و شناختن آفت های مختلف، تشخیص علت های بیماری گیاه های مختلف کشاورزی، زراعتی، باغی، تزئینی، جنگلی و محصولات گیاهی مختلف و همین طور شناخت و بررسی اثرات آفت و موارد بیماری زای انگلی و غیر انگلی بر روی گیاهان و روش های حل و مبارزه با این موارد می توانند فعالیت کنند.
معرفی واحد های درسی رشته گیاه پزشکی
تعداد کل واحدها : 140 واحد
تعداد دروس عمومی : 20 واحد
تعداد دروس علوم پایه : 37 واحد
تعداد دروس اصلی : 34 واحد
تعداد دروس الزامی : 44 واحد
تعداد دروس اختیاری : 5 واحد
رشته گیاه پزشکی جزو رشته های پرطرفدار و چالش برانگیز در حیطه کشاورزی است. این رشته باعث بالا رفتن مهارت های فرد در حیطه شناخت و از بین بردن آفات و بیماری های گیاهان شود.
این رشته در دنیای امروزی بسیار مورد احتیاج قرار می گیرد و تقاضا برای این رشته هر روز بیش تر از قبل می شود.
به همین دلیل فارغ التحصیلن این رشته می توانند آینده شغلی مناسبی را داشته باشند. در نهایت بسته به انتخاب خود می توانید این رشته را انتخاب کرده و در آن تحصیل کنید.
هیچ درسی را حذف نکنید. تاکید می کنم در کنکور تجربی همه دروس از اهمیت یکسان برخوردارند. حداقل یک درس عمومی و یک درس تخصصی را با مشورت مشاور خود به عنوان درسی که باید 100 بزنید انتخاب کنید.
فراموش نکنید برای اینکه در بهترین رشته و بهترین دانشگاه پذیرفته شوید باید بهترین باشید.
برای آشنایی با سایر رشته های گروه تجربی اینجا کلیک کنید.