رییس مرکز ارزشیابی نظام آموزشی ضمن توضیح جزییات برگزاری امتحان نهایی خرداد 1402، از تمهیدات امنیتی برای جلوگیری از تقلب در این آزمون خبر داد.
محسن زارعی، رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، به تشریح جزییات فرآیند برگزاری امتحانات نهایی خرداد امسال و تمهیدات امنیتی برای جلوگیری از تقلب در این امتحانات پرداخت.
زارعی در رابطه با تغییراتی که براساس مصوبه کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی بر شیوه برگزاری کنکور اعمال شده است، گفت: براساس مصوبه این شورا، سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاه ها با تاثیر 40 درصد قطعی برای کنکور امسال، تاثیرگذار است؛ که این میزان تاثیر در سال های بعد افزایش خواهد یافت.
سال گذشته دانش آموزان پایه دوازدهم دانش آموز دوره عمومی بودند، اما در عمل توسط نظام دیگری مورد سنجش قرار می گرفتند. مدرسه ای مدرسه خوب بود که کلاس درس را تعطیل کند تا دانش آموز به کلاس کنکور برود؛ یا معلمی خوب بود که کتاب درسی را کنار گذارد و تست تمرین کند. از همین رو برنامه درسی کاملا تحت الشعاع قرار می گرفت.
زارعی تصریح کرد: تأثیر سوابق تحصیلی موجب میشود تمرکز دانش آموز فقط بر روی کتاب درسی باشد و مرجعیت، مجدداً به آموزش و پرورش برگردد و نظام درسی از حافظه محوری و مهارتهای تست زنی به سوی فراگیری علم و دانش حرکت کند.
زارعی با اشاره به اینکه تاثیر امتحانات نهایی خرداد و سوابق تحصیلی توجه دانش آموزان به مطالعه کتاب های درسی را افزایش می دهد افزود: بانک سوالات را در سراسر کشور برای امتحانات نهایی (خرداد و شهریور) اجرا کردیم تا همه معلمان در طراحی و تشکیل این بانک سوالات همکاری داشته باشند.
پس از طراحی سوال، ۲ مرحله ارزیابی سوالات انجام میشود و پس از غربالگری، سوالات خزانه در اختیار طراحان سوالات امتحانات نهایی قرار میگیرد.
طراحان سوال ثانویه از منتخبین گروه طراحان سوال اولیه و افراد امینی هستند. طراحان سوال آزمون نهایی انتخاب سوالات و طراحی سوالات را در فضای قرنطینه انجام میدهند.
ایشان ضمن تاکید بر اینکه سوالات امتحانات هیچگاه لو نرفته گفت: برای اینکه آزمون هیچ راه منفذی نداشته باشد، محیط طراحی سوالات به صورت قرنطینه است.
سوالات هم یک روز قبل از آزمون به صورت رمزدار در اختیار مسئولان برگزاری آزمونها قرار میگیرند.
باز کردن سوالات نیازمند رمز ورود اصلی است که در دقایقی قبل از آغاز آزمون در اختیار مسئولان برگزاری قرار میگیرد. با ساز و کار اندیشیده شده، امکان تقلب به صفر رسیده است.
زارعی در ارتباط با تصحیح برگه های امتحانات نهایی توضیح داد: در تصحیح دستی پاسخنامه ها امکان بروز خطا وجود دارد. برای کاهش و حل این موضوع سال گذشته به صورت محدود در مدارس خارج از کشور را به صورت الکترونیکی انجام دادیم.
بنا داریم در خردادماه تصحیح دستی به صورت کلی جمعآوری شود و تصحیح به صورت الکترونیکی را داشته باشیم.
مشخصات و سربرگ دانش آموز کاملاً مشخص است و ممهور به مهر حفاظت مرکز آزمون است. برگها و سربرگها جدا میشود.
زارعی تاکید کرد: هر مصححی باید حتما سابقه آموزش آن درس را داشته باشند. به همه معلمان هم گفتیم که باید با نحوه پاسخگویی دانش آموزان آشنا باشند و به همین خاطر از همه آنها خواستیم در موضوع تصحیح مش امسال مشارکت داشته باشند.
این مشارکت به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد و نمرات در سامانه ثبت خواهند شد و جمعبندی نمره نهایی هم توسط سامانه صورت خواهد گرفت.
زارعی در ادامه تشریح جزییات برگزاری امتحان نهایی خرداد و در رابطه با تامین امنیت این آزمون ها گفت: تأمین امنیت آزمون نهایی به عهده شورای تأمین استان هاست.
در بسیاری از استانها این تمهیدات امنیتی در نظر گرفته شده است. اکثر مراکز برگزاری آزمون، به دوربینهای امنیتی تجهیز شده اند و راکتهای فلزیاب به همه استانها و محلهای برگزاری داده شده است.
زارعی در رابطه با احتمال قطع اینترنت در روزهای برگزاری امتحانات نهایی گفت: تخلفات و شبکه های سودجو در پیام رسان ها فعالیت داشتند ما درخواست قطع اینترنت بین الملل را در یک مدت زمان 35 دقیقه ایتا ساعت 8:30 صبح را داشتم که قرار شد در کارگروهی بررسی شود.
به گزارش واحد اخبار زیر 100 سنجش، دقایقی بعد از انتشار این خبر، وزارت آموزش و پرورش با انتشار اطلاعیه ای تاکید کر این پیشنهاد «قطعی اینترنت» در زمان برگزاری امتحانات نهایی در حد پیشنهاد بوده و تصویب نشده است.